- 1 кг. кайма
- 1 яйце за каймата
- 6 яйца сварени
- 2 стръка пресен лук
- 1 с.л. чубрица
- 1 ч.л. черен пипер
- сол на вкус
- 2 картофа сварени
- 100 гр. кашкавал настърган, за поръсване
- 60 гр. галета
Начин на приготвяне:
Омесваме п о д п р а в к и т е с каймата, яйцето, нарязания на ситно л у к и намачканите картофи.
Объркваме хубаво и вземаме част от с м е с т а, необходима да загърне цялото яйце като топка.
Така правим всички кюфтенца. Овалваме ги в г а л е т а едно по едно.
След това н а р е ж д а м е кюфтенцата в намаслена тава и ги поръсваме с настъргания кашкавал.
Печем ги в загрята фурна на 180 г р а д у с а, около 20 минути - докато се зачерви кашкавала.
По желание ги поднасяме с чери доматки или лютеничка "О л и н е з а".
100 г съдържат:
-------------------
250 калории
20 г мазнини
5 г протеини
10 г въглехидрати