петък, 10 март 2017 г.

Панирани пилешки бутчета

Пилешки бутчета

панирани пилешки бутчета


панирани пилешки бутчета 100 г галета 100 г брашно 1 ч.л. оцетсол на вкус 1 ч.л. червен пипер1 ч.л. черен пипер 100 мл. прясно мляко 4 яйца6 бр. пилешки бутчетаолио за пържене


Измиваме пилешките бутчета , подсушаваме ги и ги натъркваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме ги да "поемат" от подправките за около 15 минути.
През това време в купа разбиваме яйцата с прясното мляко. След това добавяме и оцета.
Всяко бутче овалваме първо в брашно, после в яйчната смес, и най-накрая обилно в галета.
Пържим бутчетата в силно сгорещено олио. Отцеждаме ги върху хартиена салфетка и ги поднасяме с лютеница по избор и гарнитура по избор.